HTML

Conversio in Hungarum

Társasjáték-fordítás, -ferdítés.

Friss topikok

  • Rwind: Ez az Alcazar BigBoss "életmentő" volt..., köszönöm. KB 2 hónapja vadászom legalább 1 angol verzió... (2016.05.20. 07:03) 49. Frissítés
  • Rwind: És nagyon k9öszönöm is a Belfort kieg. fordítását... már csak vhonnan be kéne szereznem -mikor kér... (2014.05.24. 19:21) 40. Frissítés
  • Raud: Szia, Maximálisan egyetértve a Love Letterről írtakkal, annyit korrigálnék a szövegen, hogy a Sze... (2013.10.26. 06:49) 34. Frissítés
  • Orvenyhivo: @zsiba2200: Kész, 30. frissítés. (2013.05.05. 18:02) 2. Frissítés
  • Impisher: aha értem! (2012.12.31. 13:33) AH CotDP - FAQ

2010.04.19. 06:44 Orvenyhivo

AH CotDP - Előnyök és hátrányok

 Előnyök és hátrányok

 

 

Felszentelt

Frissítés: egy nyomozótársad, aki átoktól próbál megszabadulni, újradobhatja dobását.

Ha átkozott leszel, dobd el.

Magánnyomozó

Frissítés: egy nyomozótársad, aki egy negyedből ki van tiltva, ebben a fordulóban ezt figyelmen kívül hagyhatja.

Dobd el, ha bárhonnét kitiltanak.

Spiritiszta

Frissítés: egy nyomozó erre a fordulóra kölcsönadhatja egy tulajdonságkártyáját egy másik nyomozónak (függetlenül attól, hogy hol vannak).

Dobd el, ha elveszel a tér és az idő labirintusaiban.

Látomások

Frissítés: egy nyomozótársad eldobhat egy varázslatot: 1-gyel több nyomot kap, mint amennyi e varázslat épelméjűség-költsége.

Dobd el, ha a mítoszfázisban átránt egy kapu.

Zaklatott

Frissítés: a csúszkák állítgatása előtt tegyél egy akaraterőpróbát -1-gyel. Ha elrontod, erre a fordulóra fókuszod 1-gyel csökken (0 alá nem csökkenhet).

Dobd el, ha bármikor olyan utcán vagy helyszínen vagy, ahol legalább két szörny van.

 

Bemocskolt

Frissítés: amikor dobsz, hogy vissza kell-e adnod átkot vagy áldást, kétszer kell dobnod, és a rosszabbik számít.

Dobd el, ha elveszíted az eszméletedet.

Körözés alatt

Arkhami találkozások: ha egy arkhami találkozás következében az utcára kerülsz, lopózáspróbát kell tenned -2-vel, és ha elrontod, letartóztatnak.

Dobd el, ha letartóztatnak.

Idegenvezető

Mozgás: mivel egy ismerősödet kísérgeted a városban, gyorsaságod lecsökken 1-gyel.

Dobd el, ha megőrülsz.

 

 

 

 

 

3 komment

Címkék: arkham horror rémület arkhamban


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chips55 2010.05.11. 20:17:51

-Az Idegenvezető kártyánál fordítási hiba: angolul Movement, magyarul Frissítés, ami nyílván hibás (eddig ez az egyetlen, amit találtam, a többi hozzászólás csak javaslat természetesen).
-Wanted kártyánál lehet, hogy szerencsésebb lenne elszakadni a koncepciótól, és simán fordítani "Körözés"-nek (amennyire emlékszem, a magyar filmekben/rajzfilmekben is így fordítják a wantedet, most erre sajna konkrét példát nem tudok hozni). A Körözöttről sajnos egy étel is eszébe juthat az embernek :).
-Psychic, Visions kártyák: amennyiben marad a koncepció, akkor is javasolnék egy Médium-Látnok cserét a magyarításoknál. Van egy Író karakter, aki Médium képességgel rendelkezik, és a Dunwichban lesz egy Psychic karakter (megint az optimizmus, hogy az is megjelenik), aki így lehetne Látnok.
Amennyiben viszont el lehet szakadni a koncepciótól, úgy a Visions lehetne Látomások vagy Víziók.
-utolsó az tényleg nagyon zárójeles, az arkham.gportal.hu oldalon a Tainted kártyát Megszállottnak fordították, ami kicsit elszakad ugyan az eredeti jelentéstől, de megnézve a kártyát még helytálló is lehet. A képen a karakternek van egy sötétebb énje, és a hatása is erre reflektál: 2 kockával kell dobni az áldás/átok megszűnési próbáknál és a rosszabbikat kell választani.

Üdv: Chips

Orvenyhivo 2010.05.13. 21:12:50

@Chips55:
Idegenvezető: Javítva. Köszönöm.
Wanted: Igen, de... igazából próbáltam az összeset főnévi (ill. igenévi) alakra hozni. Még meggondolom.
Látnok/Médium: Megnézem majd a DH-t.
Tainted: Hát, a helyszínkártyáknál, amikor "tainted" lesz a nyomozó, az nekem sose tűnt megszállottnak. Bemocskoltnak már inkább. (Pl. kiderül, hogy a felmenőid mindenféle kultuszokba ártották magukat, meg ilyesmi.)

Orvenyhivo 2010.05.24. 21:34:53

@Chips55: A médium/látnok cserét nem pártolom, pl. a Történeti Társaságban kifejezett szeánszon lesz az illető médium, látnok pedig pl. a víz bámulásától. :) Fordítva nem állna meg.

Azonban tény, hogy már van egy "médium" képesség a magyar változatban, és nagyon rossz ötletnek tartanám, ha ugyanazon a néven futna két dolog. Egyelőre semmi jó szinoníma nem jut az eszembe, ideiglenesen "spiritiszta" lesz, ami a korba beleillik (mára szerintem elavult), de nem vagyok vele elégedett.

Ami a Psychicet illeti, a DH-ban az ott csak "flawor". De ettől még átírom "látomásokra", ezen ne múljék.

És akkor, ha már úgyis borul a rendszer, a "Kőrözöttből" "Körözés alatt" lesz. Hm?
süti beállítások módosítása