HTML

Conversio in Hungarum

Társasjáték-fordítás, -ferdítés.

Friss topikok

  • Rwind: Ez az Alcazar BigBoss "életmentő" volt..., köszönöm. KB 2 hónapja vadászom legalább 1 angol verzió... (2016.05.20. 07:03) 49. Frissítés
  • Rwind: És nagyon k9öszönöm is a Belfort kieg. fordítását... már csak vhonnan be kéne szereznem -mikor kér... (2014.05.24. 19:21) 40. Frissítés
  • Raud: Szia, Maximálisan egyetértve a Love Letterről írtakkal, annyit korrigálnék a szövegen, hogy a Sze... (2013.10.26. 06:49) 34. Frissítés
  • Orvenyhivo: @zsiba2200: Kész, 30. frissítés. (2013.05.05. 18:02) 2. Frissítés
  • Impisher: aha értem! (2012.12.31. 13:33) AH CotDP - FAQ

2010.07.22. 14:18 Orvenyhivo

AH CotDP - Mítoszkártyák

Mítoszkártyák

Sötét felhők Arkham felett

környezet (misztikus)

 

Fekete felhők leple borul a városra, rosszullétet okozva mindenütt. A rettegésszint megnő 1-gyel.

 

Minden Arkhamban tartózkodó nyomozó maximális életereje lecsökken 1-gyel.

 

Az Arkhamban dobott összes iszonyatpróbához -2-es módosító járul.

 

Nyom lelőhelye:

a Boszorkánytanya

 

 

az elhagyatott sziget

Homokvihar, itt?!

környezet (időjárás)

 

Minden racionális érvvel dacolva a semmiből homokvihar támad Arkhamra, eltorlaszolva az utcákat, szinte betemetve egész épületeket - és ami még furcsább, úgy tűnik, megkímélve bizonyos, meglehetősen rossz hírű helyeket!

 

Ahhoz, hogy zöld gyémánttal jelölt helyszínre léphessenek, a nyomozóknak +2 mozgáspontot kell elkölteniük.

 

Amíg ez a kártya játékban van, az utcán lévő össze nyomozó arkhami találkozásaként dobhat szerencsepróbát -1-gyel, hogy siker esetén húzzon 1 kiállítási tárgyat.

 

Nyom lelőhelye:

az erdő

 

 

Függetlenség tér

Válságban az Arkham Bank!

szalaghír

 

Nyom nélkül eltűnt Egyiptomban az a régészeti expedíció, amelynek költségeit a bank hitelezte, így hát le kell írniuk ezt a befektetést. A betétesek, megrémülve a pletykáktól, egymást taposva veszik ki megtakarításaikat.

 

Az Arkhamban tartózkodó összes nyomozónak azonnal vissza kell fizetnie kölcsöneit. Aki nem tud fizetni, az eladhatja a tárgyait féláron (lefelé kerekítve). Aki nem tud vagy nem akar fizetni, azt letartóztatják.

 

Nyom lelőhelye:

Függetlenség tér

 

 

az erdő

Az Egyház tiltakozik a kiállítás ellen

környezet (misztikus)

 

Michael atya a Fáraók öröksége ellen prédikál gyülekezetének, mondván, "irtóztatóak ama tárgyak, s bizony, utálatosak az Úr szemében!"

 

Arkhamban a mítoszismeret-próbákhoz -2-es módosító, ellenben az akaraterő-próbákhoz +2-es módosító járul.

 

Nyom lelőhelye:

Hibb betérője

 

 

Történeti Társaság

Ruhagyűjtés

környezet (városi)

 

Michael atya adakozásra szólítja fel híveit. "Talán nem járjátok az utcákat? Nem látjátok az otthontalanokat, nem indul meg szívetek rongyaikon?" Valójában azonban azok ott kinn az utcán múmiák, akik életre kelve kicsoszogtak a múzeumból.

 

Amíg ez a kártya játékban van, minden nyomozónak, akinél nincs kiállítási tárgy, minden utcán, ahová belép, meg kell küzdeni egy múmiával, vagy el kell azt kerülnie. A múmiák tulajdonságai ugyanazok, mint a zombiké, de szívósságuk 2, valamint nem rakhatók el trófeaként.

 

Nyom lelőhelye:

Fekete-barlang

 

 

temető

Túlságosan is ép tetemek

szalaghír

 

A szörnytrófeák életre kelnek! Minden Arkhamban tartózkodó nyomozó véletlenszerűen kiválasztja egy szörnytrófeáját, és az a szörny meglepi. Ha a nyomozó legyőzi a szörnyet, annyi kiállítási tárgyat húzhat, amennyi a szörny szívóssága; egyet közülük megtart, a többit eldobja. A legyőzött szörnyet visszakapja trófeaként.

 

Ha viszont a szörny győz, vagy a nyomozó elmenekül, a szörny visszakerül a dobozba.

 

Nyom lelőhelye:

Függetlenség tér

 

 

Hibb betérője.

Átkozott ereklyék

szóbeszéd

 

Amikor ez a kártya játékba kerül, rakjatok rá 5 végzetjelzőt.

 

Hatás: Minden mítoszfázis végén (abban a fázisban, amikor játékba kerül a lap, még ne) rakjatok át a kártyáról egy végzetjelzőt a rettegéssávra, és a rettegésszint megnő 1-gyel.

 

Bármelyikőtök elforgathatja egy kiállítási tárgyát vagy eldobhatja egy egyedi tárgyát, hogy semlegesítse mindkét hatást, eldobva egyben egy jelzőt a kártyáról.

 

Ha a kártyán már nincsen végzetjelző, és a rettegéssávon sincs, dobjátok el a kártyát és mind húzzatok 1-1 varázslatot.

 

Ha a kártyán már nincsen végzetjelző, de a rettegéssávon van legalább egy, dobjátok el ezt a kártyát, valamint vegyétek le a rettegéssávról a végzetjelzőket. Ahány végzetjelzőt levesztek onnét, annyival megnő a rettegésszint.

 

 

az elhagyatott sziget

Kitörés az elmegyógyintézetből!

szalaghír

 

Az elmegyógyintézet beutaltjai valami ősi nyelven hadoválva nekitámadtak gondozóiknak. Nefren-Ka! Nefren-Ka! Az őrültek kijutottak az utcára!

 

A szörnytárolóból (ha nincs elég, a külterületekről, ha ott sincs, a trófeák közül) 3 mániákust rakjatok a Belváros utcáira.

 

A kártya a következő forduló végéig játékban marad. Ha addig legyőzitek mind a három mániákust, húzhattok 1 kiállítási tárgyat.


 

Nyom lelőhelye:

Függetlenség tér

 

 

az erdő

A Kártyák Ura lemondta műsorát

szalaghír

 

A híres szabadulóművész és illuzionista, Erich Weiss turnéja során Arkhamba jött. Azonban amikor megtudta, hogy itt van a Fáraók öröksége is, láthatóan elsápadt és nyomban lemondta előadását. "Van valami, amit meg kell tennem", csak ennyit mondott.

 

Arkhamból az összes boszorkány és boszorkánymester visszakerül a szörnytárolóba; ha azonban valakinél ott van társként Erich Weiss, megkapja ezeket a szörnyeket trófeaként.

 

Nyom lelőhelye:

az elhagyatott sziget

 

 

a Boszorkánytanya

Gyilkosság a múzeumban

szalaghír

 

A Fáraók örökségének egyik termében rituális gyilkosság áldozatára leltek. A Miskatonicról érkezett professzorok szerint ez csak az első a gyilkosságok sorában.

 

Az összes olyan Arkhamban tartózkodó nyomozónak, akinél van kaputrófea, ösztön- vagy mítoszismeret-próbát kell dobnia minden kaputrófeája után; a módosító mindig a kapura nyomtatott módosító. Ha egy próba sikertelen, addig húzzatok szörnyeket a szörnytárolóból, amíg egy olyant nem húztok, amely a kapu dimenziójából való, és ezt a szörnyet rakjátok a nyomozóhoz. Ellenben minden sikeres próbánál az adott nyomozó eltávolíthat egy, a kapu dimenziójából való szörnyet Arkhamból, a külterületekről vagy az égből.

 

 

nem nyílik kapu, de 2 végzetjelző kerül a végzetsávra

Hiányzik az áldozatok agya - a gyilkos még mindig szabadlábon!

szalaghír

 

A sorozatgyilkosság áldozatait mind megcsonkították, agyukat, belső szerveiket eltávolították.

 

A rettegésszint megnő 1-gyel.

 

Nyom lelőhelye:

laborépület

 

 

nem nyílik kapu, de 2 végzetjelző kerül a végzetsávra

Több tárlót is kifosztottak

szalaghír

 

Minden Arkhamban tartózkodó nyomozó fizethet 5 $-t, hogy megvásároljon egyet az ellopott leletekből. Aki így tesz, az annyi kiállítási tárgyat húz, amennyi a fókusza - a lapokból egyet megtart, a többit eldobja.

 

Nyom lelőhelye: 

az erdő

 

 

Függetlenség tér

Furcsa események a múzeumban

szalaghír

 

A fáraók szellemei kísértenek! A szörnytárolóból (ha nincs elég, a külterületekről, ha ott sincs, a trófeák közül) két kísértetet rakjatok a Miskatonic Egyetem utcájára.

 

A rettegésszint megnő 1-gyel.

 

A kártya a következő forduló végéig játékban marad. Aki addig legyőz egyet e kísértetek közül, húzhat 1 kiállítási tárgyat.

 

Nyom lelőhelye: 

az erdő

 

 

laborépület

Sáskajárás

környezet (időjárás)

 

Kibírhatatlan, mennyi rovar van a városban! Ott ugrálnak, szálldosnak, ciripelnek mindenütt!

 

Mindenki, aki fordulóját utcán fejezi be, veszít 1-1 életerőt és épelméjűséget.

 

A rettegésszint megnő 1-gyel.

 

Nyom lelőhelye: 

a Boszorkánytanya

 

 

nem nyílik kapu, de 2 végzetjelző kerül a végzetsávra

Vissza a régmúltba

szóbeszéd

 

Hatás: Minden mítoszfázis végén (abban a fázisban, amikor játékba kerül ez a lap, még ne) rakjatok a kártyára egy nyomot. Mindig, amikor egyikőtök közönséges tárgyat próbál használni (akár elforgatva, akár eldobva azt, akár számolva annak módosítóival), dobjon előtte egy kockával. Ha az eredmény 1 vagy 2, a tárgy még használat előtt szétesik, el kell dobni.

 

Rakjátok vissza  a dobozba ezt a kártyát, ha valamelyikőtök egy idegen világban eldobja egy közönséges tárgyát. Ekkor mindannyian kaptok 2-2 nyomot.

 

Rakjátok vissza a dobozba ezt a kártyát, amint 5 nyom lesz rajta. Ekkor dobjátok el összes közönséges tárgyatokat, majd a közönséges tárgyak pakliját rakjátok vissza a dobozba.

 

 

a Boszorkánytanya

Kilép medréből a folyó

környezet (időjárás)

 

Hirtelen kiárad a folyó, elöntve Arkham utcáit. Mikor végre visszahúzódik a víz, különös dolgokat hagy maga után az iszapban - mintha csak a Nílus járt volna itt!

 

A rettegésszint megnő 1-gyel.

 

Lefordítva rakjatok 1-1 kiállítási tárgyat a Kereskedőnegyed és a Rivertown utcájához. Ha egy nyomozó mozgását ez utcák egyikén fejezi be, felveheti onnét a kiállítási tárgyat, de ekkor a másik tárgyat el kell dobni.

 

Nyom lelőhelye: 

temető

 

 

Ezüst Alkony Páholy

Különösen viselkednek a madarak

szalaghír

 

Addig húzzatok a szörnytárolóból, amíg 2 repülő szörnyet nem húztok. Ezt a kettőt rakjátok az égbe.

 

A kártya a következő forduló végéig játékban marad, addig a repülő szörnyek nem támadnak az olyan nyomozókra, akiknél van kiállítási tárgy.

 

Nyom lelőhelye: 

Történeti Társaság

 

 

a Megnevezhetetlen

Diákok tiltakoznak a kiállítás miatt

környezet (városi)

 

Az egyetem diákjai tiltakoznak "egy civilizáció hagyatékának ocsmány kifosztása" ellen, a múzeum kiállítását értve ez alatt.

 

Aki mozgását utcán fejezi be, annak sikeres ösztönpróbát kell dobnia -1-gyel, vagy a tüntetések miatt késlekedni fog.

 

Nyom lelőhelye: 

a Megnevezhetetlen

 

 

Fekete-barlang

 

 

2 komment

Címkék: arkham horror rémület arkhamban


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chips55 2010.11.05. 15:04:15

- Legfontosabb: a headline nyomtatásban úgy jelent meg, hogy szalagcím és nem szalaghír
- Homokvihar, itt?! (2.) mítoszkártya, utolsó bekezdés. Korábban, például az alapjáték tábláján az „instead of Arkham Encounter” mindenhol –az arkhami találkozás(a) helyett fordításban szerepel.
- Válságban az Arkham Bank. 2. bekezdés 1. mondat. …azonnal vissza kell fizetnie kölcsöneit helyett Bankkölcsöneit. Korábban a blogon, pl. Easttown, 5. kártya, Hibb Betérője résznél is így lett fordítva a Bank Loan, szerintem következetesebb lenne.
- Ruhagyűjtés, nem rakhatóak el- nem gyűjthetőek/ kaphatóak meg trófeaként (előbbi szerepelt a magyar szabálykönyv hátoldalán az örökéletű képességnél). Természetesen ha nem változik, akkor is teljesen jó, csak egy javaslat.
- Kilép medréből a folyó, 3. bekezdés, 1. mondat. Lefordítva rakjatok 1-1 kiállítási tárgyat a Kereskedőnegyed és a Rivertown utcájához helyett utcáihoz. Korábban (alapjáték), ha egy utcáról volt szó, mindig többes szám szerepelt.
- Örülök, hogy szerepel a mítoszkártyákon (4. 9. 10.) a kiállítás neve (Fáraók öröksége), esetleg a szabály fordításához és az angol eredetihez hasonlóan ebben a 3 esetben is idézőjelek közé lehetne tenni.
- Helyszínek nevei: Hibb Betérője korábban (a blogon lévő helyszínkártyákon és az alapjátékban is) nagybetűvel szerepelt Az Egyház tiltakozik a kiállítás ellen valamint a Túlságosan is épp tetemek kártyánál Hibb betérőjeként szerepel.

Készítettem egy listát arról, hogy milyen formában szerepelnek a nyom lelőhelyei és a kapunyílás helyszínei az alapjátékban.

Nyom lelőhely kapu
az elhagyatott sziget ELHAGYATOTT SZIGET
temető TEMETŐ
Hibb Betérője HIBB BETÉRŐJE
Fekete-barlang FEKETE-BARLANG
Történeti Társaság TÖRTÉNETI TÁRSASÁG
laborépület LABORÉPÜLET
az erdő ERDŐ
Ezüst Alkony Páholy EZÜST ALKONY PÁHOLY
Függetlenség tér FÜGGETLENSÉG TÉR
a Boszorkánytanya A BOSZOKRÁNYTANYA
a Megnevezhetetlen A MEGNEVEZHETETLEN

Látható, hogy a kapunyílások nyomtatott nagybetűvel vannak írva, és az ERDŐ valamint az ELHAGYATOTT SZIGET esetében nincs névelő a kapunyílásnál. Esetleg itt is lehetne, hogy ebben a formában szerepeljenek.

Végül örülök, hogy az utóbbi 2 postban a szörnyek is kiemelve szerepelnek, annak ellenére, hogy ez szerkesztési feladat.

Üdv.
Chips

Chips55 2010.11.05. 15:12:29

Huh, a listát nem sikerült szépen beszúrni, megpróbálom mégegyszer beszúrni, hátha most szebben mutat.

Nyom lelőhely Kapunyílás
az elhagyatott sziget ELHAGYATOTT SZIGET
temető TEMETŐ
Hibb Betérője HIBB BETÉRŐJE
Fekete-barlang FEKETE-BARLANG
Történeti Társaság TÖRTÉNETI TÁRSASÁG
laborépület LABORÉPÜLET
az erdő ERDŐ
Ezüst Alkony Páholy EZÜST ALKONY PÁHOLY
Függetlenség tér FÜGGETLENSÉG TÉR
a Boszorkánytanya A BOSZOKRÁNYTANYA
a Megnevezhetetlen A MEGNEVEZHETETLEN
süti beállítások módosítása