HTML

Conversio in Hungarum

Társasjáték-fordítás, -ferdítés.

Friss topikok

  • Rwind: Ez az Alcazar BigBoss "életmentő" volt..., köszönöm. KB 2 hónapja vadászom legalább 1 angol verzió... (2016.05.20. 07:03) 49. Frissítés
  • Rwind: És nagyon k9öszönöm is a Belfort kieg. fordítását... már csak vhonnan be kéne szereznem -mikor kér... (2014.05.24. 19:21) 40. Frissítés
  • Raud: Szia, Maximálisan egyetértve a Love Letterről írtakkal, annyit korrigálnék a szövegen, hogy a Sze... (2013.10.26. 06:49) 34. Frissítés
  • Orvenyhivo: @zsiba2200: Kész, 30. frissítés. (2013.05.05. 18:02) 2. Frissítés
  • Impisher: aha értem! (2012.12.31. 13:33) AH CotDP - FAQ

2012.12.31. 15:15 Orvenyhivo

20. Frissítés

Az előző pápa halála után összeül a konklávé, hogy hosszabb-rövidebb vita után felszállhasson a fehér füst és elkiálthassák: Van pápánk! Az 1655 - Habemus Papam egy ilyen pápaválasztásnak emel ércnél ha nem is maradandóbb, de talán szórakoztatóbb emléket. A játékosok célja a lehető legtöbb bíboros szavazatának megszerezése, illetve a pápaválasztásba aktívan beleszóló hatalmak (elsősorban a spanyol és a francia király) támogatásának elnyerése. Mindehhez leginkább megvesztegetésen (azaz drágakövekkel folytatott vakliciteken) keresztül vezet az út. Gyors, rövid, kellemes filler. Érdekes, hogy a játék egy valóban megtörtént pápaválasztáson alapul, a kártyákon a valódi bíborosok láthatók, az események számos apró ponton kihatnak a szabályokra - és mégis, az egész játék annyira, de annyira euro. (magyar szabály)

H. P. Lovecraft Cthulhu-mítosza számos játéknak szolgált alapjául, ezek egyike a Csillagok állása kedvező. A játékosok a Nagy Öregek kultistái, és az a céljuk, hogy a játéktér közepét elfoglaló csillaglapkák manipulálásával előállítsák azokat a csillagállásokat, amelyek kaput nyitnak a tér és idő távoli és rettenetes dimenzióiba, ahonnét a Nagy Öregek szolgái, vagy maga Cthulhoo, Dagoon és a többiek megjelenhetnek a Földön. Ahogy ez már a nevekből is látszik, a játék a legkevésbé sem veszi komolyan magát; az igazán vájtfülüek a nevekből vagy csodásan vicces grafikákból pedig felismerhetik a valódi forrást, ami a halálosan vicces webcomics, az Unspeakable Vault (of Doom). Sajnos, maga a játék nem tudott felnőni a grafikához. (magyar szabály)

A Malleus Maleficarum, azaz a Boszorkánypöröly a nagy boszorkányhisztéria- és üldözés egyik legfontosabb (vagy inkább a legfontosabb) kézikönyve volt. A játékosok egy békés falucskát rontanak le inkvizítorokként: egyfelől besúgóikra támadszkodva igyekeznek minél több ártatlan falusit... izé, gonosz boszorkányt megégetni, másrészt saját besúgóikat megvédelmezni a hazug rágalmaktól és a máglyától. A játék alapvetően a falusiak megrágalmazásáról és a különféle (víz-, tűz- stb.) próbákról szól. A játék finom humora (höhöhö) nekem bejön, de sajnos a mechanika gyenge és zavaros, úgyhogy a játék erősen felejthető és felejtendő. (magyar szabály)

...és uralkodói hangon kiáltja: Pusztítás!, megoldván a harc ebeit... (Shakespeare: Julius Caesar, 3. felvonás, 1. szín). A Havoc a százéves háború korában játszódik, a grafikája is a Morgan-Bibliából származik. A játékosok csapatokat toboroznak (azaz kártyákat gyűjtenek), majd a százéves háború főbb csatáit újrajátsszák. A kijátszott lapok pókerkombináció adját meg a harcoló felek erősségét. A csaták győztesei, illetve helyezettjei győzelmi pontokat kapnak. Igazából egy viszonylag egyszerű gyűjtögető-kijátszó mechanizmusról van szó, némi dollárárveréssel súlyosbítva; ha nem is filler, de azért viszonylag gyors, könnyed játék. (magyar szabály)

Fantasy Flight Games és gyerekjáték? Igen, ilyen is van, például ilyen a Csörgőkígyó. Roppant egyszerű, alapvetően ügyességi játék. A játéktáblán különféle színű kígyók vannak, és a soron lévő játékos dob egy kockával, hogy megtudja, melyikre kell ráraknia egy kígyótojást. Ezek a tojások mágnesesek, vagyis ha túl közel vannak egymáshoz lerakva, egymáshoz rántják magukat - és ilyenkor a játékos ezeket mind visszaveszi. Az győz, aki elsőként fogy ki a tojásokból. Ennyi - de egy gyerekjátékhoz ennyi elég is, nem? És a fanyalgók szerint is príma mágnesek vannak benne. :) (magyar szabály)

Szólj hozzá!

Címkék: játékszabály filler Havoc FFg Csörgőkígyó A csillagok állása kedvező Boszorkánypöröly 1655 Habemus Papam


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása