HTML

Conversio in Hungarum

Társasjáték-fordítás, -ferdítés.

Friss topikok

  • Rwind: Ez az Alcazar BigBoss "életmentő" volt..., köszönöm. KB 2 hónapja vadászom legalább 1 angol verzió... (2016.05.20. 07:03) 49. Frissítés
  • Rwind: És nagyon k9öszönöm is a Belfort kieg. fordítását... már csak vhonnan be kéne szereznem -mikor kér... (2014.05.24. 19:21) 40. Frissítés
  • Raud: Szia, Maximálisan egyetértve a Love Letterről írtakkal, annyit korrigálnék a szövegen, hogy a Sze... (2013.10.26. 06:49) 34. Frissítés
  • Orvenyhivo: @zsiba2200: Kész, 30. frissítés. (2013.05.05. 18:02) 2. Frissítés
  • Impisher: aha értem! (2012.12.31. 13:33) AH CotDP - FAQ

2010.06.29. 06:50 Orvenyhivo

AH CotDP - Helyszínkártyák - Miskatonic Egyetem

Helyszínkártyák - Miskatonic Egyetem

 

Dékáni hivatal

Találkozol egy tanársegéddel, akit egészen elbűvölsz. Dobj egy kockával, ennyi mozgáspontot kapsz, ha azonnal elköltöd azokat egy olyan kötet vagy más tárgy használatára, amely mozgáspontokat igényel.

 

Könyvtár

Nekedszalad egy ifjú történészhallgató, elejtve csomagját. Hebegve-habogva kér bocsánatot, kerülve a szemkontaktust. Dobj akaraterő-próbát -2-vel (+0-val, ha nyomozónő vagy). Ha sikerül, zavarában elsiet, a földön hagyva valamit – húzhatsz 1 egyedi vagy 1 kiállítási tárgyat.

 

Laborépület

Az egyik gondnok minden karácsonyra valami furcsaságot kapott ajándékba a kartól. Felajánlja, hogy megveheted „az egyik furi könyvet, vagy valamelyik mágikus bigyót”. Ha fizetsz 5 $-t, húzhatsz 1 egyedi vagy 1 kiállítási tárgyat.

Dékáni hivatal

Melletted egy történészhallgató panaszkodik a barátjának, hogy nincs elég anyaga a polgárháborúról készülő dolgozatához. Ha segítesz neki, 1 $-t fizet minden nyomért, amit visszaadsz a készletbe. Emellett dupla árat fizet a Lovassági szablyáért, az Ősi könyvért, valamint a Régi naplóért.

 

Könyvtár

Két régészhallgató elszunyókált a kiállításról kikölcsönzött pergamenjeik felett. Dobj lopózáspróbát +1-gyel. Minden két dobott siker után (lefelé kerekíts) húzhatsz 2 varázslatot: az egyiket tartsd meg, a másikat dobd el.

 

Laborépület

Befordulsz a sarkon... és egy borzasztó szörny vár rád! Dobj akaraterő-próbát +0-val. Ha elrontod, az idegeid kis időre felmondják a szolgálatot: dobd el 1 varázslatodat vagy tulajdonságkártyádat. Ha sikerül, rájössz, hogy csak egy szobor az a kiállításról, és ezzel fordulód véget is ér.

Dékáni hivatal

Egy entomológus azt hallotta, hogy egy ritka bogárfaj, amely csak a Nílus mentén honos, felbukkant a kampusz bokrai között, és 5 $-t fizet egy példányért. Dobj sikeres szerencsepróbát -1-gyel 2-es nehézségre, hogy találj neki egyet.

 

Könyvtár

Az egyik polc tetejéről könyvek zuhognak a nyakadba. Dobj sikeres gyorsaságpróbát +1-gyel vagy veszítesz 1 életerőt. Akármi a próba eredménye, az egyik könyv pont egy különös passzusnál nyílik ki: húzz 1 varázslatot.

 

Laborépület

Ahogy éjjel benézel az egyik laborba, hirtelen megtámad egy különös, szárnyas, rákszerű lény! Keress ki a szörnytárolóból egy Mi-Gót, és dobj gyorsaságpróbát -2-vel. Ha elrontod, a szörny olyan természetfeletti sebességgel mozog, hogy e harcban nem használhatsz semmilyen nyomozókártyát.

Dékáni hivatal

A dékán megkér, hogy vezesd körbe dr. Ali Káfúrt Arkhamban, mutogasd végig a nevezetességeket. Ha beleegyezel, kapsz 3 $-t, de Idegenvezető leszel.

 

Könyvtár

Két férfi a múzeumban megrendezett kiállításról sutyorog. „Nem jöhetnek rá a tervünkre. El kell pusztítanunk ezeket a könyveket!” Az egyikük öngyújtót vesz elő és a könyvekhez tartja! Dobj ösztönpróbát -2-vel. Ha sikerül, elkergeted őket. Ha elrontod, elmenekülnek, és a rongálással te leszel megvádolva: Kitiltanak a Miskatonic Egyetemről.

 

Laborépület

Segítesz egy professzornak kitakarítani egy előadót, utóbb pedig levered a krétaport ruhádról. Dobj szerencsepróbát -1-gyel. Ha elrontod, fuldoklani kezdesz a portól, veszítve 1 életerőt. Ha sikerül, rájössz, hogy a por valójában mágikus hatású, és az egyedi tárgyak paklijából kikeresheted magadnak Ibn Gázi porát.

Dékáni hivatal

- Uram! A városból van Ön, ugye? – Egy szegény külhoni diák megkér, hadd használja az igazolványod beiratkozásnál, mert a helyieknek kevesebb tandíjat kell fizetniük. Ha beleegyezel, kapsz 10 $-t, de Ki lettél tiltva a Miskatonic Egyetemről.

 

Könyvtár

Neked jön egy fiatal lány, leejtve a kezében tartott tárgyat. Hebegve kér elnézést, szemüvege mögül a világért sem nézne rád. Dobj akaraterő-próbát -2-vel (+0-val, ha férfi nyomozó vagy). Ha sikerül, a reménybeli antropológus zavarában elsiet, a földön hagyva, amit leejtett – húzhatsz 1 egyedi vagy 1 kiállítási tárgyat.

 

Laborépület

Mindenki arról beszél izgatottan, hogy egzotikus rovarok bukkantak fel a városban, senkinek nincs rád ideje. Nyomban menj át a könyvtárba vagy a dékáni hivatalba, és hajts végre ott egy találkozást.

 

2 komment

Címkék: arkham horror rémület arkhamban


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chips55 2010.07.06. 11:13:59

Könyvtár, utolsó találkozás: igazán apróság, nem hiba. Itt csak a 3. mondatban derül ki, hogy az antropógus igazából lány, így én már az első mondatba beleírnám, hogy antropológusnő. (Mielőtt valaki az első két mondat alapján szándékosan félre akarná érteni:)

Üdv.
Chips

Orvenyhivo 2010.07.21. 16:33:36

@Chips55: Az "antropológusnő" nekem nem tetszik (és nem is az, csak lesz. :) ) De átalakítottam.
süti beállítások módosítása