HTML

Conversio in Hungarum

Társasjáték-fordítás, -ferdítés.

Friss topikok

  • Rwind: Ez az Alcazar BigBoss "életmentő" volt..., köszönöm. KB 2 hónapja vadászom legalább 1 angol verzió... (2016.05.20. 07:03) 49. Frissítés
  • Rwind: És nagyon k9öszönöm is a Belfort kieg. fordítását... már csak vhonnan be kéne szereznem -mikor kér... (2014.05.24. 19:21) 40. Frissítés
  • Raud: Szia, Maximálisan egyetértve a Love Letterről írtakkal, annyit korrigálnék a szövegen, hogy a Sze... (2013.10.26. 06:49) 34. Frissítés
  • Orvenyhivo: @zsiba2200: Kész, 30. frissítés. (2013.05.05. 18:02) 2. Frissítés
  • Impisher: aha értem! (2012.12.31. 13:33) AH CotDP - FAQ

2013.01.19. 22:42 Orvenyhivo

23. Frissítés

A Csótánypókernek semmi köze a pókerhez, legfeljebb a blöffölésben. A játékosok kártyákat kapnak, azokon kedves kis állatokkal: pókokkal, csótányokkal, poloskákkal, patkányokkal és varangyokkal, és ezeket próbálják megy egymásra rásózni, mert aki maga előtt összegyűjt négy ugyanolyan állatot, veszít. A játékosok képpel lefelé csúsztatnak egymásnak lapokat, majd megneveznek egy állatot - ellenfelüknek pedig ki kell találnia, igazat mondott-e vagy hazudott. Inkább parti- mint kártyajáték; gyerekeknek és spicces egyetemistáknak különösen ajánlott. A fordítás elkészülte óta egyébiránt magyar kiadása is napvilágot látott már. (magyar szabály)

A Király reggelije is egyszerű, könnyed kártyajáték. Lajos király reggelijén a játékosok is részt vesznek, szabadon válogatva a feltált finomságokból. A király a felhordott étkeket először mindig körbekínálja, maga csak a maradékot tartja meg. A felcsapott lapok közül a játékosok mindig egy-egy fogást (vagyis például az összes tortát vagy az összes kenyeret) elveszik maguknak, a maradék fogásokat félre kell tenni a királynak. A játék végén minden megszerzett kártya annyi pontot ér, ahány ugyanilyennel rendelkezik a király - azonban csak akkor, ha az adott játékos nem vett el a fogásból igen udvariatlanul többet, mint a király. Az interakcióról a király házisárkánya, Smaragdocska gondoskodik, akivel el lehet csórni a királynak félretett fogásokat, így lenullázva a játékostársak pontjait. (magyar szabály)

A Mamma Mia! a pizzakészítők nehéz életébe nyúlt betekintést. A játékban kétféle lap van: összetevő (szalámi, paprika, ananász, stb.) és rendelés. A játékosok sorra a "sütőbe", vagyis az asztal közepén lévő paklira rakják a kezükből az összetevőket, mindig egy fajtát ("három gomba", "egy olajbogyó"). Ha valaki úgy érzi, egy rendeléséhez már minden szükséges összetevő a sütőbe került, rendeléskártyát is berak a sütőbe. Amikor aztán kifogy a húzópakli, a sütőpakli lapjait sorra fel kell csapni, megnézve, mely rendeléseket sikerült elkészíteni, vagyis melyekhez vannak meg a szükséges összetevők. Ahogy talán ebből is kiderült, könnyed memóriajátékról van szó. (magyar szabály)

A Ki a szamár? afféle "ütésszerző" játék, még akkor is, ha mindenki arra törekszik, hogy inkább ne üssön. A játékban 104 normál lap van (1-től 13-ig mindenből 8), valamint 5 dzsóker és a szamár. A játékosok 13-13 lapot kapnak (10-12 játékos esetén kevesebbet), ezek közül egy mindenképpen maga a szamár. A hívó egy-nyolc ugyanolyan lapot hív, a többiek pedig vagy ugyanennyi, de magasabb lappal megütik, vagy passzolnak. A szamárral csak hívni lehet, és ez a leggyengébb lap, de aki megnyeri ezt az ütést, az az ütés összes lapját a kezébe veszi - vagyis a szamár a játék során vándorol a játékosok között. Akkor ér véget a játék, ha valakinek már nincs lapja, és ekkor minden kézben maradt lapért pontok járnak - a legtöbb a szamárért. Ezután új leosztás következik; a végén az nyer, akinek a legkevesebb pontja van. (magyar szabály)

Szólj hozzá!

Címkék: játékszabály Csótánypóker A király reggelije Mamma mia Ki a szamár


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása